LibraBank

Putem avea încredere în Libra Internet Bank?

Sigur că, punându-mi această întrebare, “Putem avea încredere în Libra Internet Bank? ”, mulți dintre cititorii articolelor mele se vor gândi în primul rând la cât de obiectiv pot fi. Odată ce între mine și “patronul” Libra Internet Bank, Andrei Siminel există un litigiu. Si ce litigiu!!!

Ei bine, pentru a clarifica încă de la început, am să va spun că eu NU voi da niciun răspuns la această întrebare, lăsând cititorii să aprecieze. Iar asta pentru că justiția nu se face nici în presă și nici pe blog. Sunt unul dintre foștii primari cu oarecare credibilitate, care nu am trecut niciodată prin vreo cercetare penală. Nu am avut probleme cu legea, nu am păcălit vreo bancă, cu toate că de 32 de ani, de când m-am întors în România am dezvoltat nenumărate afaceri. Inclusiv un proiect imobiliar de 300 de apartamente, cu un credit Bancpost de 28 de milioane de euro, achitat cu 3 ani înaintea scadenței. Tocmai din aceste motive voi fi foarte obiectiv în analiza mea. Poate am greșit câteodată, dar dacă s-a întâmplat, a fost cu bun simț.

Dealtfel, este ușor astăzi cu această minune denumită “internet”, să tragi o concluzie înainte de a alege banca cu care vei lucra sau la care îți vei depune economiile. Că să nu mai vorbesc, de banca la care apelezi eventual la o finanțare, garantând cu locuința, de exemplu. Tocmai asta am făcut și puteți face la rândul vostru, căutând cuvântul, “Librabank” sau “Andrei Siminel”, cel ce deține participație personal sau prin fonduri de investiții și societăți, de 94% din bancă . Practic, acesta este motivul pentru care “dirijorul” Librabank, Andrei Siminel in prezent nu se mai ocupă cu altceva, în afară de a cere tuturor să șteargă știrile negative ce apar pe internet. Patronul Librabank face o adevărată cenzură de presă, în timp ce deține unul din importantele siteuri de presă Ziare.com. Se pare că îi este rușine. Pff!

Așa a procedat cu articolul în care sărise la președintele Iohanis, denumit, “Mogulul USR Andrei Siminel, atacuri media la Klaus Iohanis” care apărea publicat pe siteul “Stiripesurse” sau “Adevărul despre <patronul> Librabank, Siminel Cristian Andrei….”, publicat de România TV, etc, etc. Când nu reușește, își pune avocații la treabă pentru a acționa în instanță. Așa s-a întâmplat cu subsemnatul, cu ziarul GÂNDUL și culmea și cu compania Google.

Iar articolele presei și cele după blogul meu, apar ca ciupercile după ploaie în fiecare zi. În fine…, auzind că am avut diverse experiențe cu această banca, mulți dintre cei ce mă cunosc de când eram primar, mă roagă să le spun ce să facă, ce banca să aleagă pentru credit, pentru depozite de economii, etc. Sigur că trebuie să va informez! Astăzi va ajut eu, dar în viitor, căutați dumneavoastră. Altcineva mi-a spus că, ar dori să își angajeze fiul la Librabank.

Nu trebuie să mă ascultați pe mine, când va întrebați, “oare putem avea incredere în Libra Internet Bank?”, ci trebuie să căutați măcar pe internet prin cuvintele cheie, “Librabank” și “Andrei Siminel”. Iată ce am găsit și dacă dați un simplu click, veți vedea și voi:

Credite Librabank – retrage creditele societăților cu diverse motive, cerând ca firmelor să aducă garanții imobiliare.

Angajații Librabank – angajați nemulțumiți de condițiile de lucru, unii invocând “sclavia” la care sunt supuși. Review-rile după Google, siteul undelucram.ro și facebook, sunt extrem de convingătoare.

Patronul Librabank – articol blog – “ Infracțiunile de care l-am acuzat pe „patronul” Librabank, Andrei Siminel în plângerea DNA ”

BNR – Librabank – în ultimii ani peste 24 de  controale ale Băncii Naționale Române, soldate cu tot atâtea avertismente și amenzi cuprinse între 3000 și 4000 de lei, pentru nerespectarea reglementărilor BNR, încălcarea unor norme reglementate de această instituție, inclusiv privitor la prudentialitatea instituțiilor de credit.

Credite Librabank – Trucarea licitațiilor publice în cazul executării garanțiilor clienților, de către însăși directorii băncii. Deturnarea licitațiilor publice este faptă penală prevăzută de art. 246 Cod Penal

“Bancherii” Librabank pornesc excutările clienților cu o simplă notificare, fără niciun fel de analiză prealabilă , la 2-3 luni de întârziere. Iar asta, astfel încât să poată prelua prin executare bunurile aduse de clienți în garanție, prin executori si lichidatori „de casa”. Justiția a anulat multe dintre aceste executări. (vezi foto)

„Patronul Andrei Siminel

“Patronul” Librabank – conflictul de interese și abuzul, este starea confortabilă a lui Andrei Siminel în preluările a peste 300 de societăți privatizate cu dedicație.

Librabank – sub paravanul și protecția a 2 bancheri cu reputație, “patronul” băncii, Andrei Siminel membru în Consiliul de Administrație, conduce și  îndrumă prin ilegalități întreaga activitatea bancară.

Patronul Librabank – În timp ce guvernanții caută bani la bugetul de stat, diverse societăți privatizate prinse în suveica OPIC, suveică de societăți și fonduri de investiții, inclusiv Broadhurst și NCH reprezentate de Andrei Siminel , (toți acționari ai Librabank), care operează în țara noastră și în Rusia și nu plătesc niciun fel de impozite. Nici în România și nici în altă parte a lumii”. (voi reveni la acest subiect.)

“Patronul” Librabank , care are în portofoliu și societatea ce deține siteul de presă Ziare.com, practică publicitatea mincinoasă. Cunoscutul spot publicitar al pâinii ambalate “Vel Pitar” a fost promovat de acesta până când spotul a fost interzis la publicare. Astfel întrega echipa redacțională de 30 de oameni, în frunte cu Ioana Dogioiu și Serinela Spatarelu au demisionat. Vel Pitar, o altă companie în patrimoniul lui Andrei Siminel. În cazul lui , indiferent de afacere, publicitatea n-are nicio legătură cu realitatea!

“Patronul” Librabank se vrea totodată Ministru de Finanțe, Andrei Siminel autopropunandu-se (e vorba de tupeu) prin același propriu site Ziare.com, ca “un manager nimerit pentru finanțele României, atât de încercate”.  (nu mă pot abține, chiar că-ți dau lacrimile)

Librabank – o multitudine de foști clienți ai băncii, scriu astăzi pe unde apucă, “Librabank, banca cu cei mai incompetenți angajați”.

Ar trebui să scriu 10-20 de pagini cu toate știrile negative pe care le puteți regăsi pe internet despre Librabank și “patronul” ei, Andrei Siminel. Dar consider că este suficient. După tot ce am aflat căutând pe internet fără să pierd prea mult timp, vă las pe fiecare dintre voi să decideți dacă doriți un credit. Sau doriți să va angajați pe vreo funcție. Sau aveți încredere să predați locuința în garanție băncii sau aveți încredere să depuneți economiile într-un depozit bancar, etc. Am promis că eu nu va dau niciun sfat, mențiunile făcute fiind preluate din mass-media ce o regăsim pe internet. Inclusiv experiența personală pe care am avut-o cu această banca și acest personaj, Andrei Siminel. Concluziile, răspunsurile și argumentele, se nasc de la sine.

Am totuși o nelămurire: dacă nu ar fi fost conducătorii de “acoperire” ai Librabank și ar fi fost oameni simpli, obisnuiți, domnii Bituleanu și Ghețea, s-au întrebat vreodată, “oare putem avea încredere în Libra Internet Bank Bank? Poate vor pentru familia lor sau vor să o ajute pe doamna Voiconi să ia un credit pentru firmele de dietă și fitnes pe care le deține, s-au intrebat?. Mai ales că, ei știu bine despre ce vorbesc mai sus. Și tocmai asta e problema, ca știu dar tac!

PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat. Despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK , astfel încât să reușim să clarificăm și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare în viitor . Nu uitați dovezile și distribuiți și voi! Fără teamă! 21.05.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.