Tot mai mult zilele acestea auzim vorbindu-se de Schengen, de MCV, iar eforturile celor responsabili până la cel mai înalt nivel, este într-adevăr vizibil. Din păcate însă nu toți cei responsabili înțeleg și sunt conștienți de motivele refuzului unora dintre decidenții europeni, invocând oarecare interese economice, alții apelând chiar la “vânătoarea de vrăjitoare” cât ne privește că neam și tot soiul de alte motive. Mai mult, chiar le convine unora să băltim în continuare.
Puțini sunt cei care înțeleg, că desele semnale ale mass-mediei românești, tratate cu indiferență și nebagate în seama nici de “subiecți” și nici de autoritățile responsabile, au constituit și constituie în continuare, motive de respingere a desăvârșirii integrării noastre în spațiul Schengen. Că cetățean belgian mă întâlnesc deseori cu înalte personalități din guvernul și parlamentul belgian pe aeroport sau în avion și de fiecare dată, răspunsul este acelaasi: “George, nimeni nu are nimic cu țară voastră, dar atât timp cât nu își rezolva dosarele din justiție, nu va există credibilitatea necesară în relația cu Europa. Citește și tu presă zilei și vei vedea, că nu există nici măcar reacție la semnalele pe care le trag ziarele și media românească. La voi, proverbul <câinii latră, ursul trece> e mai actual că niciodată” Iar astfel de răspuns am primit de la cel puțin 3-4 demnitari belgieni, inclusiv privitor la durata dosarelor
Am încercat să văd, să mă gândesc la ce “dosare” se referă și imediat mi-au trecut prin față ochilor, dosarul Elenei Udrea, dosarul lui Rudel Obreja, dosarul Dragnea, dosarele Unifarm și cele de achiziții din pandemie, dosarele Insolventei, dosarul Mircea Beuran, dosarul Sorin Oprescu și multe, multe, multe altele. Nu au loc aici. Culmea! Aprope toate de la Înalta Curte! Acestea sunt Dosarele “Schengen”. Acum inteleg pe cei ce reclama nemeritatele salarii si pensii ale magistratilor.
Atunci mi-am reamintit și postura în care s-au aflat în două rânduri, în două dosare care mă privesc, prin care am cerut strămutarea pe motiv de bănuiala legitimă, toate cele 3 judecătoare care au oblojit familia judecătoarei Alina Cotorogea de la Curtea de Apel. Așa a trebuit, că așa e între colege! Nu cred că au citit dosarele, pentru a vedea că este vorba de un prejudiciu de peste 1.400.000 euro, produs cu aparențe de legalitate de soțul doamnei judecătoare, Lichidatorul Cătălin Cotorogea, unui număr de vreo 80 de creditori, printre care și statul român.
Sigur că, atât cât voi trăi, voi lupta pe orice cale, aici, la Strasbourg sau la Bruxelles și le voi dovedi că au greșit. Sper să le mai găsesc în sistem! Am simțit că le era jenă…. În România NU am dreptul la justiție, atât cât judecătoarea Cotorogea este activă. Că doar e soțul….. Și culmea este că, instanța Curții de Apel care la rândul ei nu a ținut cont de nicio strămutare, nici astăzi, după mai mult de 2 luni, nu știu cum să motiveze decizia luată. Pentru că……, radem noi, dar <purceaua-i moartă în coteț>, cu un prejudiciu de 1,4 milioane……Și nu ai cum să-l poți șterge. E negru pe alb!
Îmi permit să preiau un articol apărut în urmă cu câteva zile în ziarul GÂNDUL, fiind cu referire la persoană mea. Tocmai de asta l-am preluat, poate ajunge și asta printre dosarele SCHENGEN.…
Apropo: oare ce vor zice doamnele judecatoare de la ICCJ și de la CAB, dacă articole cu referire la acest caz vor apărea și în toată presă belgiană? Drum bun în Schengen! Mai vorbim…..
Omul de afaceri George Pădure a cerut strămutarea a două dosare, aflate pe rolul Curții de Apel București, pe motiv de ”bănuială legitimă” și “imparțialitate” în cadrul judecății privitoare la procedura insolvenței societății Hotel Proiect, în care lichidatorul judiciar Cătălin Cotorogea, parte în proces, este soțul Alinei Cotorogea, magistrat în cadrul acestei instanțe.
Codul de Procedură Civilă este foarte clar în astfel de situații de “bănuială legitimă”, în care soțul este parte într-un proces, iar soția judecătoare la respectiva instanță, recomandând – prin art. 140 – strămutarea dosarului la altă instanță, spune George Padure pentru Gândul.
GÂNDUL
< EXCLUSIV I George Padure, fostul primar al Sectorului 1, a cerut stramutarea proceselor privind insolventa hotelului sau: “Va trebui sa ma judec in Belgia, in Luxemburg sau la Strasbourg, pentru a avea parte de justitie” >
Fostul primar al Sectorului 1 a cerut strămutarea dosarelor și a acuzat faptul că nu se poate vorbi despre ”imparțialitatea completului de judecata” atâta vreme cât lichidatorul judiciar Cătălin Cotorogea este sotul Alinei Cotorogea, magistrat la Curtea de Apel București, , actualmente detașată la Consiliul Suprem al Magistraturii, la școala de grefieri.
”Faptul că lichidatorul judiciar Cătălin Cotorogea, soțul judecătoarei Alina Cotorogea de la Curtea de Apel București, evită judecata altor instanțe din România, în afara celor din București, nu mai este un secret pentru nimeni. Nici măcar pentru judecătoarele Înaltei Curți de Casație și Justiție, care primesc cereri de strămutare a litigiilor ce-l privesc pe domnul Cotorogea pe motiv de “bănuială legitimă”, pe care le resping pe banda rulantă.
Și asta pentru că, chiar dacă soția este judecătoare la Curtea de Apel București, actualmente detașată la Consiliul Suprem al Magistraturii, la școala de grefieri, “nu există nicio bănuială legitimă”, după cum a motivat Cătălin Cotorogea, mai spune George Pădure.
Ce inseamna “Banuiala legitima”?
Două cereri de strămutare au fost, respinse, până acum, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), iar George Pădure se întreabă ”ca fost primar al Sectorului 1, cum trebuia sa procedez, dacă aveam sotia judecător la Judecatoria Sectorului 1, în cazul unui litigiu împotriva mea?”
”Bineînțeles că acceptam să mă judece orice instanță. Că doar justiția este corectă și funcționează în toată țara, la toate instanțele, neexistând motive de temere. Din păcate însă, lichidatorul Cotorogea are bănuiala că toate celelalte instanțe ar putea fi imparțiale, motiv pentru care cere cu insistență, ca dosarele să îi fie judecate la Curtea de Apel București, chiar dacă soția este și ea judecătoare la această instanță. Va trebui să mă judec în Belgia, în Luxemburg sau la Strasbourg, pentru a avea parte de justiție”, mai spune, în exclusivitate pentru Gândul, fostul primar.
_____________________________________________________________________________________
”Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cauza circumstanțelor procesului, calității părților ori unor relații conflictuale locale”
Art. 140 alin. 2 – Cod procedură civil _______________________________________________________
Înalta Curte de Casație și Justiție a analizat, pe data de 18 octombrie, cererea de strămutare a procesului, formulată de fostul primar al Sectorului 1, iar lichidatorul judiciar Cătălin Cotorogea, dar si completul celor 3 judecatoare, au considerat că această solicitare este ”neîntemeiată” și că ”nu există motive de bănuială legitimă”.
ICCJ: “Respinge cererea formulata” Scurt si cuprinzator! Judecătorii ÎCCJ au hotărât să respingă cererea de strămutare formulate de George Pădure, constatând că ”nu există motive de bănuială legitimă privind stramutarea procesului aflat pe rolul Curții de Apel București – Secția a V-a civilă”. NU conteaza ca sotia lucreaza acolo, ca a fost si in Consiliul de Conducere, ca sotul este parte in proces, ca exista prejudiciu cat casa, etc.
”Rolul justiției este de a aduce adevărul la suprafață, iar acolo unde există îndoială și bănuială legitimă, de a genera încredere”, afirmă George Pădure.
Omul de afaceri George Pădure spune, însă, că acesta este un caz care, în ultimă instanță, ar putea să accentueze neîncrederea în magistrați. “Cu siguranta, credibilitatea justitiei lipseste in acest caz!”
”Sunt curios care este părerea Președintelui României, Ministrului Justiției, Președintelui CSM, Președintelui ICCJ și al Curții de Apel București, în astfel de cazuri, care nu doar că aduc atingere actului de justiție, ci din contră, chiar accentuează neîncrederea în magistrați, afectand credibilitatea justitiei”, a mai declarat fostul primar al Sectorului 1, în exclusivitate pentru Gândul.
—————————————————————————————–
Iar acum ma intreb: oare a citit vreunul din cei mentionati aici acest articol din ziarul GANDUL?
4 comentarii la „Dosarele “SCHENGEN” de la Inalta Curte”