Aparitii mediaLibraBank

Insolvența – Tribunal Sectia VII (partea a II a)

Toti trebuie să afle de ce se vorbește de MCV și de Schengen! Atunci când vor recunoaște și vor corecta problemele, cred că vom intra si în Schengen. Așa cred eu. Până atunci, citiți aici. Migranții sunt doar pe afiș.

Cert este că în România s-a furat si este multa coruptie! Insolvența – in Romania ajută la furat! Am scris în urmă cu vreo șase luni despre Legea Insolvenței, legea 85/2014 și despre faptul că eu consider că, ar trebui mult corectată, îmbunătățită. Actuala lege este astfel scrisă, încât pare a fi făcută special, adevărată “mănușă” pentru hoți. Înțeleg că din colectivul care a lucrat la această lege, face parte și Prof. Gheorghe Piperea, dar nu cred că intenția domniei sale a fost alta decât să iasă o lege corectă, care să asigure pe de o parte prevenția în vederea restructurării și reorganizării societăților aflate în probleme financiare, iar pe de altă parte, protecția și egalitatea de drepturi a creditorilor și debitorilor. Dar ce “prevenție” și ce “protecție”?

Sigur că atunci când eșți de bună-credință, nu sunt probleme. Noi, românii ne place însă, să interpretăm legea, precum o melodie, iar atunci când articolele de lege sunt amestecate, dezordonate, repetate chiar sau pline de ambiguitate, avem talentul de a interpreta legea așa cum ne convine. Nu este de datoria mea să îndrept această legislație, chiar dacă în baza ei, s-au furat sute de milioane de euro în România, sub ochii justiției. Și este cert că s-a furat! Cine nu crede, să mă cheme să îi arăt.

Insolvența este o materie aparte, nestăpânită de toți juriștii, că-s magistrați sau avocați. Mai ales că nu înseamnă că toate zecile de mii de “jurișți” ce doar au trecut pe la “fabricile de diplome”, sunt adevărați juriști. Acum înțeleg de ce au fost arestați în urmă cu vreo 7 ani judecători de la Secția Insolvență.

Timpul face că, tot mai mulți din adevărațîi jurișți să dispară, locul fiind luat de noua generație, în mare parte nepregătită. Din păcate! Dacă mai există și interes de familie al unui magistrat, precum cazul meu cu al judecătoarei Alina Cotorogea de la Curtea de Apel București, atunci putem fi siguri că nu mai e vorba de justiție. M-au întrebat doi cititori, de ce nu trimiteți hotărârile să le vadă și ministrul justiției?” Pentru că nu există! Încă nu s-au redactat. Cu toate că judecătoarea a decis în jumătate de ora la ultimul termen ca, „cererea este neintemeiata” după mai mult de 3 luni, nu stie de ce este neintemeiată, încă nu știe cum să motiveze. Pentru că, există o problemă, scrisă negru pe alb: PREJUDICIU. Sigur că le voi trimite și ministrului și presedintelui CSM și ambasadei Belgiei. Promit!!! Sunt mulți care așteaptă. Dar deocamdată, nu a fost redactată nicio hotărâre. Toti trebuie sa afle de ce se vorbeste de MCV si de Schengen!

De altfel, faptul că distinsele judecătoare nu au reușit deja de peste 3 luni să motiveze o hotărâre pe care a dispus-o în jumătate de ora, dovedește că sunt conștiente de ilegalitățile pe care intenționează să le acopere. Și nu știu cum să le acopere. Ele și-au dat seama că nu au cum, odată ce articolele din lege sunt clare, iar Procesul Verbal semnat de soțul judecătoarei Cotorogea la fel. Chiar și cererea băncii Libra, este clară! Eram sigur că aici vor ajunge! Aveți răbdare și vom vedea! Ei visează că au semnat o Tranzacție fără să înțeleagă că, astfel dovedesc că urmăresc realizarea unor scopuri ilicite, pentru acoperirea furtului. Oricum, prejudiciul produs este de peste 1,4 milioane euro, iar ANAF a fost avertizat de mine înainte de Crăciun, fiind deasemeni deținător al unei creanțe de 500.000 euro. Odată ce au vrut bal, bal să fie! Și stai că urmează Carnavalul…..

Așadar, Legea 85/2014 este defectuasa! Primul lucru ce trebuie anulat, este că Administratorul Judiciar, îi este interzis să fie și Lichidator, personal sau prin terți prepusi. Atunci, atât administratorul, cât și lichidatorul, vor lupta pentru adevăr. Și multe, multe alte articole, ce au ajutat sute de lichidatori să fure. Cât privesc judecătorii, depinde cine eșți, cum te porți, etc, ei tac, nu se bagă. Mai ales dacă pici pe mâna unuia care știe cum și când să închidă ochii, te scoate dator, vândut. Și te mai și amendează că deranjezi. Daaaa! Faceți liniște! Eu le-am dat mură-n gură și articole de lege 45, 175, 850, 1247 și o serie de decizii ICCJ, dar efectiv n-au chef de citit. Sau, probabil intervenția judecătoarei Cotorogea, soția lichidatorului care a produs prejudiciul, a apelat la colege sa „se lege” la ochi. Așa se face „justiție” în România. Cel puțin despre articolul 175 din Legea 85/2014, nu a scos niciun cuvânt. Știe că acolo e buba, că-i japcă! Abia aștept să văd cum va inchide dosarul. Aș întreba-o pe judecătoare, la ce dată s-a semnat PV de adjudecare și la ce dată Tranzacția. Nu cumva Tranzacția s-a semnat pentru acoperirea fraudei??? Ce obligație avea judecătorul sindic, mai ales ca vorbim si de bugetul statului???

Sigur că, la vârful Ministerului Justiției, al CSM și chiar al Președintelui României, prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este, “oare cât de mult afectează un asemenea dosar MCV.ul de care se tot vorbește?”  Problema noastră este că nu avem doar “un” asemenea dosar, ci mii. Totodată, depinde cât de mult se vor întinde asemenea dosare în Europa. Al meu, va ajunge cu siguranță, din obligația de a proteja belgienii de a fi furați. Cât mă privește, până voi închide ochii, voi lupta cu escrocii care m-au furat. Depinde deasemeni, cât de mult va mai dura până România își face temele europene. Însă, faptul că legislația insolvenței trebuie corectată, nu este un motiv ca, conflictul de interese la vârful magistraților Curții de Apel sau Înaltei Curți, să existe la asemenea nivel. În rest, Drum bun către Schengen!                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.