Cum, iar încep executările? m-a întrebat un prieten. “Cum?”, a fost o întrebare nepotrivită, pentru că, ar fi trebuit să știe că pandemia, creșterea prețului carburanților și utilităților și războiul vecinilor, care au generat valuri de creșteri de prețuri în doar câteva luni, au făcut ca foarte multe bănci să trebuiască să dubleze suma ratelor datorate prin credite lor sau ifn.urilor. Întreaga piață a fost dereglată și odată cu ea, întreaga societate. Chiar și neplata ratelor timp de 9 luni, cerută de guvern, fără să impună si sistarea temporară a executărilor silite. Cum, iar încep executările?, va fi o intebare non-sens.
Problema noastră este că, pe lângă protecția și limitarea cheltuielilor pe care oricine o face, trebuie să învățăm să ne apărăm. Pentru că sunt mulți, imbecili care încearcă pe cât posibil să profite de criză și de situația în care unii oameni se află, ținta fiind îmbogățirea peste noapte. Ăștia suntem și nu ne ajută la nimic să analizăm acum nația noastră, ci să învățăm cât mai repede ce trebuie să facem și cum să ne apărăm. Nu trebuie să aștepți să vină executorul peste ține, să-ți explice cum e legea, mulți dintre aceștia având impresia că sunt niște zei. Așa cum singuri și-au construit legislația, se pretează la tot soiul de furtișaguri, aplicând legea așa cum le trece prin minte fiecăruia dintre ei. Nu se dau la o parte nici de la executari în folosul prietenilor, cunoștințelor sau celui care a reușit să-i facă ziua mai frumoasă. Fac pe durii, mulți visând să poarte deja uniformă militară, ecuson de “executor” și chiar vestă antiglonț.
Au ajuns chiar să se comporte ca sperietori de oameni în trafic, inscriptionand autoturismul cu “executari silite” (vezi foto) sau “executor judecătoresc”, cu girofar, să își facă loc între mașini, precum ambulanța sau pompierii. Chiar și acest mic amănunt, te face să înțelegi că nu poate există un dialog. Mulți dintre executori sunt “oamenii de casă” ai băncilor. Orice ban încasează un executor, este reținut pentru acoperirea costurilor de executare în primul rând. Deh…., cine-împarte, își face parte! Apoi urmează cămătarii, băncile sau ifn.urile. Toți au același scop: să ia bunul tău, să îl vândă și să câștige mai mult decât împrumutul dat. Întrebarea, Cum, iar încep executările?, nu-și mai are rostul la ce trăim. Urmează anul executărilor silite….
Soluția este să găsești un avocat care să știe ce are de făcut, de la contestații la executare, până la suspendarea executării. Trebuie avut în vedere că toate costă, și avocatul și taxele și cauțiunile, etc. În acest timp se poate încerca o vânzare voluntară sau o refinanțare cu altă bancă, mai ales dacă banca ta se comportă așa cum scriam într-un articol despre executările la Libra Bank, unde însăși directori ai băncii stau cu ochii pe bunurile debitorilor . Amânarea ratelor este și ea printre soluții, dar temporar. Sau darea în plata pentru a scăpa, este uneori o soluție.
Pregătește-te de pe acum măcar gândind la ce soluție ai și cum vei proceda, la cine vei apela sau poate chiar să vinzi de bună voie proprietatea fără să ajungi la executare. Pe lângă roade si recolte, toamna va veni cu multe surprize, unele extrem de neplăcute….
Există în România și bănci cu un comportament profesionist, care încearcă să ajute, să înțeleagă situația, să analizeze, să găsească soluții, să aștepte, etc, etc., și asemenea bănci trebuiesc alese, indiferent de ofertele pe care le vezi la tot soiul de “cămătari cu acte-n regulă”. Chiar sunt curios să aflu, numărul creditelor acordate și numărul executărilor silite la Libra Bank, de exemplu. Iar asta pentru că în cadrul colaborării avute cu această banca, am observat pe lângă foarte mare lipsa de profesionalism a conducerii, extrem de multă minciună, până la cel mai înalt nivel. Cum este posibil un așa-zis “bancher” , să mintă, să își schimbe afirmațiile, să încerce pe orice cale, căpătuiala, să ia de la altul agoniseala de o viață? – sunt întrebări la care cineva va trebui să răspundă odată în fața legii.
Această stare de fapt în cadrul acestei bănci, pleacă de la conducerea operativă a ei și a însuși patronului, cel ce controlează în proporție de 94% întreaga activitate a băncii, fiind chiar membru în consiliul de administrație, prefacăndu-se inactiv. La ce o mai sta acolo atunci? Niciodată aceasta conducere nu va coopta adevărați profesioniști alături, atâta timp cât comportamentul nu le este cel mai potrivit pentru un finantist, tradand în multe cazuri imoralitatea și putreziciunea activității . Aceasta conducere va aduce lângă ea oameni care tac, care abuzează clientul, care pentru a își păstra postul nu se dau la o parte de la încălcarea legii, care pun mai presus zelul decât rațiunea. Indiferent cum vi s-ar părea, analizați înainte dacă e bine sau rău și evitați să acordați încredere unor astfel de personaje dacă le veți întâlni, la orice bancă. Vorbesc din proprie experiență si voi dovedi, mai ales că tot în toamnă, voi fi la tribunal, unde pe lângă litigiul din dosarul de insolvență, vom avea și litigii privitoare la libertatea de exprimare, la articolele mele. Așadar, merită să invităm la fiecare termen și presa din România, că de aia există presă, dar și pe cei interesați de astfel de „spectacol”.
Și tot din acest motiv și deasemeni în încercarea de a corecta o serie de situații ce s-au dovedit greșite pe parcursul anilor, prevăzute în legislația română a insolvenței, lucrez si fac deja tot posibilul și orice demers necesar, ca dosarele privitoare la “colaborarea” mea cu administratorul judiciar Cotorogea și Libra Internet Bank (și nu doar acestea), să ajungă și să fie bine prezentate și la Curtea de Justiție a Uninunii Europene de la Brussel și la Comisarul European pentru Justiţie, Věra Jourová , care sunt în măsură să analizeze și să impună corecțiile necesare măcar la Legea Insolventei. Iar asta, atât pentru cazul meu, cât și pentru cazul tuturor românilor în viitor. Dacă vrea să între în rândul țărilor civilizate, România este obligată să corecteze și să elimine atât doveditele greșeli din legislație, cât și pe cei ce profita sau au profitat de ele, punându-i la „păstrare”. Zeci de mii de societăti au fost falimentate si jefuite aparent „legal” din 1990 pana in prezent. Dar despre astea mai vorbim….
PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat, despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK , astfel încât să reușim să clarificăm și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare în viitor . Nu uitați dovezile și distribuiți și voi! Fără teamă!