LibraBank

Libra Internet Bank – Scopul scuză minciuna

După tot ce citesc și primesc de la cititorii blogului meu, îmi este tot mai clar, că la Libra Internet Bank – scopul scuză minciuna. Nu are rost să mai spunem, “scopul scuză mijloacele”, pentru că în cazul pe care vi-l prezint este vorba de minciună pură, „À la Andrei Siminel”, cel ce are atribuții de îndrumare ca membru în Consiliul de Administrație al băncii. Minciuna este deja o regulă de business a acestui individ, ce deține personal și prin societățile pe care le reprezintă 94% din participațiile băncii. Andrei Siminel minte precum respiră! Sigur că sunt responsabil pentru afirmația mea. Dar ce mai multă dovadă ne trebuie, odată ce întreaga echipă de peste 30 de redactori ai site.ului Ziare.com, pe care deasemeni îl coordonează, își dau demisia de onoare într-o singură zi, neacceptând să participe la minciunile acestui personaj?

Așa cum desigur va amintiți, în timpul pandemiei când în presă și pe toate posturile TV vedeam spotul publicitar construit și publicat cu migală și metode din cele mai abracadabrante, domnul „patron”mințea toți românii că Vel Pitar “garantează” pâinea fără “virusul gripal”, cerând Guvernului României să legifereze vânzarea pâinii preambalate. Asta a fost și motivul pentru care CNA a interzis publicarea spotului. Vel Pitar este și ea o societate controlată de Andrei Siminel și această constituită prin diverse fuziuni și metode simineliene în urmă cărora s-a ajuns la tribunal. Iar asta nu a fost singură minciună al “managerului de succes” Andrei Siminel în legătură cu pâinea Vel Pitar. A mai existat un spot care ne mintea că, “La Vel Pitar, vom avea prețuri fixe pe perioada stării de urgență”, fiecare magazin practicând totuși prețuri diferite,  fără să-l întrebe pe domnul Siminel. Există unii oameni care, până și ei cred în minciunile pe care le construiesc, manifestarea având legătură cu comportamentul deviant al unor persoane.

În fine…, mi-ar trebui câteva pagini pentru a va arăta cum la Andrei Siminel, publicitatea nu are nicio legătură cu realitatea. Vorbeam însă de Libra Internet Bank, spunând că la această bancă, scopul scuză minciuna, odată ce pentru a își promova executarea unui imobil, o cabană din Piatra Craiului, denumită “Trei Crai”, încercând să atragă cât mai multe oferte de cumpărare, au anunțat-o atât pe site.ul băncii cât și pe site.uri specializate sub o denumire mult mai cunoscută, “Cabana Plaiul Foii”. Sigur, cei de la Plaiul Foii, cea mai veche cabană de adăpost din Piatra Craiului au auzit și prin conducerea ei a protestat, anunțul aducând un real prejudiciu de imagine acestei afaceri, care nu avea nicio legătură cu această bancă. Încercând să “dreagă busuiocul”, dar totuși cu dorința de a înșela  atenția publicului, Libra Bank schimbă denumirea anunțului din “Licitație Cabană Plaiul Foii”, într-o denumire cât mai apropiată de acest așezământ, “Licitație cabană în Plaiul Foii”, dar nicidecum așa cum ar fi fost corect, „Licitatie Cabana Trei Crai”. Adevărul e că trebuie să te și pricepi să minți, iar în această materie, Andrei Siminel este “profesor”.

De multe ori evita să mintă personal, punând pe alții  să mintă în locul lui, cum este cazul celor de la Ziare.com sau chiar cazul meu, în care a cerut avocatei să-mi scrie, “vă aduc la cunoștință că subsemnatul nu patronez și nu controlez Libra Internet Bank. Un simplu extras din Registrul Comerțului poate arăta cu ușurință că subsemnatul nu dețin majoritatea acțiunilor, nici direct, nici printr-o altă entitate ” . De ce evită Siminel să apară în „poza de familie”, ne vor spune probabil domnii procurori. Adica, „eu nu am semnat nimic!” Cel puțin dacă ar șterge mențiunile înscrise pe site.ul Libra Bank. Sau “va atrag atenția că nu dețin niciun hotel în portofoliul afacerilor”, hotelurile “Palace” și “Caraiman” din Sinaia, dovedind în cel mai fericit caz, o minciună prin omisiune.

Nici nu știu ce să mai cred atunci când văd reclamele acestei bănci care își îndeamnă publicul să depună economiile în conturile Libra Internet Bank, pentru “dobândă mai bună decât alte bănci” sau “creditul ipotecar cu aprobare extinsă” sau “Best bank for liberal professions” și când știu că îl țin pe bancherul Radu Ghețea în “vitrină”, iar pe Andrei Siminel în “bucătărie”. Și la cât minte “bucătarul”…. Norocul românilor este că în sistemul bancar din România se regăsesc peste 30 de bănci majoritatea lor cu adevărați bancheri profesionsti. Atenție totuși la ce mâncați!

PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat, despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK , astfel încât să reușim să clarificăm și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare în viitor . Nu uitați dovezile și distribuiți și voi! Fără teamă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.