LibraBank

Încrederea în Librabank

V-am prezentat parțial în primul articol cu titlul, “Încrederea în bancher și în diamantar”, povestea adevarată a unei doamne care, accidental a ajuns să constate în mod definitoriu că nu se poate vorbi despre încrederea în Librabank. În notificarea primită de C.I. în Martie 2011 prin care a fost instituită poprirea pe conturi, se menționează și faptul că, din dispoziția Libra Bank a fost începută executarea silită, deoarece acel “dosar de credit” este încă pe rol și actual, dar că pe lângă presupusul credit contractat, s-au strâns pe pacursul celor 6 ani deja, foarte multe penalități. Penalități la care Libra Bank este specialistă în piață prin mărimea lor.

Neavând încotro, doamna a ales să mai facă o vizită lucrătorilor Poliției Capitalei, care au îndrumat-o însă către Serviciul de Investigare a Fraudelor. A făcut o nouă plângere, care s-a constituit într-un nou dosar penal preluat de această dată de Direcția Națională Anticorupție. Văzându-se încolțiți de procurorii DNA, Libra Bank i-a eliberat o copie după întregul dosar și au emis un Proces-Verbal de închidere a dosarului de executare silită și ridicare a popririi conturilor, “ca urmare a achitării datoriei”, chiar dacă doamna nu a achitat nicio datorie. Așadar, măsura falsei “debitoare” de a da cazul în lucru procurilor DNA, s-a dovedit una binevenită si necesară în acest caz.

Sigur că au existat daune și urmări! Prin tot acest  stress provocat pe parcursul celor 10 ani de hărțuială, sănătatea doamnei C.I.  a avut foarte mult de suferit, boala provocată necesitând tratament pe toată durata vieții. Mai mult, a rămas înscrisă în Biroul de Credit cu „datorie neachitată față de o instituție bancară”, orice banca refuzând să o mai vrea ca și client, până când nu a făcut toate demersurile posibile și imposibile, de a fi ștearsă respectivă înregistrare exclusivla cererea Libra Bank.

După toată povestea, săraca femeie a încercat să se adreseze justiției, respectiv Tribunalului București, în căutarea dreptății și plății unei binemeritate despăgubiri de 100.000 de lei de către Libra Internet Bank, care i-a prejudiciat pe lângă sănătate, onoarea, reputația și demnitatea. După ce tribunalul i-a acordat doar 15.000 de lei, Curtea de Apel București a decis în Februarie 2021, după mai mult de 15 ani de stress, să dubleze despăgubirea la suma totală de 30.000 de lei. De unde încrederea în Librabank?

Iată încrederea în bancher și diamantar de care vorbeam și câtă încredere putem avea în “bancherul” Libra Internet Bank, odată ce unei persoane care a dovedit încă de la început nevinovăția, i-a făcut viață mai mult decât amară . Sigur că directoarea băncii era tot doamna Cristina Voiconi, cea care de teamă să nu greșească, nici măcar nu răspunde unui client care își manifestă nemulțumirea. Dealtfel, această este o regulă instituită la orice nivel în Libra Bank. Așteptam uneori și câte 3 luni să primesc un răspuns, deseori așteptarea neavând nicio finalizare. Tăcerea e de aur la Libra Internet Bank!

Și culmea e că, prin diverse metode și înșelătorii, îți impun și ție ca și client, tăcerea astfel încât să îți vezi de treaba, fără să comentezi. Am o curiozitate pe care cu greu mi-o stăpânesc însă! Sunt curios să văd scandalul care va avea cu siguranță loc între diversele personaje, lucrători ai băncii, ca-i Zamfir, Voiconi, Vâlcu sau Mitran, la finalul dosarelor pe care le am în justiție cu Libra Bank. Sau chiar cu colaboratorul “de casă”, lichidatorul Cătălin Cotorogea. Când Andrei Siminel se va spăla pe mâini și va spune, “tu ești vinovat”, replica fiecăruia, “eu n-am nicio vină!” – urmând fără întârziere. “Ba nu!” “Ba da!”, va constitui ultimul joc al acestor „funcționari bancari”, înaintea demiterii sau demisiei de bună voie al câtorva dintre ei. Cu Cotorogea aveți însă grijă, să nu îi spună soției, că poate aud și procurorii…..

Promit să va informez! PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat, despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK , astfel încât să reușim să clarificăm și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare în viitor . Nu uitați dovezile și distribuiți și voi! Fără teamă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.