LibraBank

Încrederea în bancher și în diamantar

abuzuri libra bank

Încrederea în bancher și în diamantar, este subiectul despre care am ales să vorbim astăzi. Am învățat în Belgia, țară care mi -a acordat a două cetățenie în anii ‘80, că acolo, diamantarului și bancherului nu trebuie să le ceri semnătură , cuvântul lor fiind litera de lege, suficient pentru îndeplinirea promisiunilor. Belgia este binemeritat, pe primul loc în Europa în privința afacerilor cu diamante. Am făcut această scurtă introducere, pentru a putea compara comportamentul unor așa-ziși “bancheri” după meleagurile românești, pe care sunt convins, că mulți dintre cititori ați avut ocazia să-i întâlniți. Am primit zilele trecute un email cu povestea unui caz ce merită să fie cunoscut de cât mai multe persoane. Din păcate, vorbim despre aceași Libra Internet Bank, despre care am mai scris .

C.I., o tânăra judecătoare din București (m-a rugat să nu-i dau numele), plimbându-se într-o Duminică prin Parcul IOR cu două prietene, nu și-a dat seama că, atunci când a scos portofelul să achite un suc, i-a căzut cartea de identitate, sesizând acest fapt abia când a ajuns acasă. A două zi a mers la poliție pentru a declara pierderea și a solicita eliberarea unei noi cărți de identitate. Era o zi destul de caldă încă, în Noiembrie 2004. În vara anului 2005 C.I. primește o scrisoare recomandată care conținea Somație de Plata din partea Libra Bank, bancă de care “nici nu auzisem”, după cum spune. Mai mult, până la acest moment, cu toate că avea un salariu care i-ar fi permis, domnișoara nu contractase vreodată un credit, având oarecare reticență de a se împrumuta. Am gasit cazul evidentiat si pe internet. 

Așa cum oricine ar proceda în astfel de situații, a mers la adresa sucursalei Libra Bank de la care a primit somația. S-a lămurit imediat ce funcționarii băncii i-au prezentat documentele unui dosar de credit, contractat pe numele ei, dosar ce conținea copia cărții de identitate căreia ise inlocuise fotografia cu altă persoană. Totodată, respectiva beneficiara a creditului, prezentase o adeverință de venit, prin care dovedea că este angajat ă la o societate comercială din județul Ilfov cu un salariu destul de mare. Așadar, funcționarii Libra Bank, fără să verifice îndeaproape autenticitatea actelor, a acordat unei persoane un credit în baza unor acte false, proverbul “prostul și gentlemanul, trebuie să plătească”, fiind actual și aplicabil.

Ei NU! În loc să își asume greșeala, atunci când tânăra a cerut explicații privitoare la această situație, funcționarii Libra Bank și-au manifestat chiar prin insulte disprețul față de “debitoarea” făcută prin propria negiljenta a angajaților băncii, cerandui-se să încerce să achite cât mai curând ratele restante. Săraca fată, a încercat să ceară să i se dea copii ale documentelor, astfel încât să poată da la poliție și unui avocat, obținând cu greu în final  doar o copie după cartea de identitate falsă.

A plecat direct la Poliția Sectorului 1 unde a scris și înregistrat așa cum știa mai bine o plângere penală, în urmă căreia a fost chemată la Poliția Capitalei, care a asigurat-o că vor discuta și cu banca, că au în derulare o anchetă și lucrurile se vor rezolva curând. Din păcate însă, au fost doar vorbe, pentru că după 7 ani, în Martie 2011 doamna C.I. primește de la Libra Bank o Înștiințare de Poprire. Toți banii pe care îi avea strânși și economisiți pentru nuntă, au fost luați din cont de către Executorul Bancar al Libra Bank, în contul presupusei datorii. Anul trecut in 2021 s-a încheiat cazul.

Povestea este încă lungă și devine deja interesantă și specifică incompetenței lucrătorilor din Libra Internet Bank, în al cărui Consiliu de Administrație îi regăsim pe doamna Cristina Voiconi și chiar pe “patronul” care controlează întreagă banca, Andrei Siminel. Curioșii să citească aici! Pentru că incompetența de aici își are originea, cu o mediocră doamnă “Cristina” de meserie contabilă, lipsită de profesionalism, care îi stă sluș “patronului” Andrei Siminel, dovedind în activitatea să nenumărate greșeli, pe care juriștii Libra Bank nu știu cum să le mai facă față. De credincioasă ce e, o ține Siminel pe post de icoană acolo, in locul unui profesionist. Atunci, unde este încrederea în bancher și în diamantar?

Mai ales că nici la “juridic” nu vorbim de mare competență, ci de mulți mincinoși precum Alexandru Zamfir, sau colaboratorul de “casă”, lichidatorul Cătălin Cotorogea, soțul doamnei judecător Alina Ionela Cotorogea de la Curtea de Apel București, actualmente detașată temporar tocmai sus, la CSM. Sigur, cu astfel de soție îți poți permite să minți, să abuzezi, să înșeli, să falsifici mai ales dacă primești un onorariu pe măsură. Ea poate rezolva orice…. Comportamentul acestuia nu are nicio legătură cu deontoligia și statutul de administrator judiciar sau lichidator, el este trup și suflet, apărătorul desăvârșit al Libra Internet Bank. Și el și ceilalți știu bine la ce mă refer și vor recunoaște într-o zi, dar despre toate astea și despre interesanta poveste a falsei “debitoare” C.I, continuarea >>>> în episodul următor.

PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat, despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK , astfel încât să reușim să clarificăm și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare în viitor . Nu uitați dovezile și distribuiți și voi! Fără teamă!

Un comentariu la „Încrederea în bancher și în diamantar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.