Uncategorized

Oglinda “patronului” LIBRABANK Andrei Siminel 

În timp ce scriam la numărul 3 din “Afacerile simineliene ale <patronului> Librabank”, mi-a parvenit un email de la un fost angajat al acestei bănci. Am lăsat articolul, pentru a comenta puțin ce înseamnă să lucrezi sub îndrumarea lui Andrei Siminel, membru în Consiliul de Administrație al băncii.

Săracul băiat vorbește despre tot, despre mediul de lucru în această banca, despre cantitatea de muncă ce trebuie să o prestezi, despre timpul care ți-l ocupă zilnic un post de consilier financiar sau altă funcție la ghișeu, despre colegii cu care a lucrat, pregătirea lor și despre întreaga atmosfera. Pe o scară de la 1 la 10, a dat notă 1 cu indulgență. Spunea că, “dacă mai exista o cifră sub 1, o folosea pe drept”. Altul spune ca avea puțin peste 1400 de lei și lucra până seara la orele 18-19, fără a fi vreodată plătit pentru orele suplimentare. Există un soi de “poliție” exercitat ă de “cei din birouri”, cu toate că mulți nu aveau pregătirea necesară să o facă. Muncă infernală, uneori chiar țipete și dacă mergi până la baie, mărirea salariului aduce 50 de lei în plus, ți se promit bonusuri care nu se dau niciodată, considerând serviciul la această banca o adevărată “sclavie”. Asta poți citi si pe reclamațiile angajaților.

Și culmea este, că aceste persoane nu sunt singulare la Librabank. Se pare că de la vârf, până la ultimul om nu există pic de respect, în cadrul managmentului sau personalului cu încadrare superioară fiind și mai grav. Ce m-a frapat atât cât am “colaborat” eu cu Librabank, este lipsa de protecție a angajaților, chiar dacă vorbim de cei de la nivelul conducerii. Andrei Siminel este omul pe care îl interesează banii și atât! Mai mult, pentru a-și atinge scopul suprem, acest “manager de succes”, după cum se autoproclamă, expune la nevoie orice director, șef de departament sau alt colaborator, fără să îl intereseze dacă respectivul va avea chiar și probleme penale, mai ales că, Siminel nu prea semnează, simpla dispoziție verbală fiind litera de lege.

Dictatura simineliana este cauza multor demisii, atât din Librabank, cât și din alte societăți din grupul NCH patronat de acest individ. Cine nu crede, nu are decât să citească rând pe rând, fiecare postare a angajaților care au avut experiență de angajat la această bancă, încă actuale pe siteul “undelucram.ro” 

Un caz celebru despre care am citit mult pe internet și puteți citi și voi, care îi da fiori domnului Siminel, este cel al marelui IT.ist Orlando Nicoară, profund angrenat în tainele internetului anilor de după 1990, recunoscut de întreagă branșă drept unul din Top 3 manageri de succes în IT.ul românesc, omul care l-a propulsat pe Andrei Siminel în lumea banilor, cel ce a proiectat afacerea Netbridge. Asta până când după peste cinci ani, văzându-și “sacii în căruță” și chiar postul amenințat prin concurența unuia mai inteligent ca el în jur, s-a lipsit de serviciile lui Orlando, dovedindu-i și acestuia că, marelui Andrei Siminel îi lipsește caracterul și bunul simt. Am mai scris despre acest lucru, dar cred că Siminel nu prea citește ce scriu. Măcar celor ce citesc le spun însă, despre o concluzie întipărită de peste 20 de ani în managmentul modern, unde caracterul are prioritate în fața competenței. 

Orlando n-a plecat cu mâna goală, întreaga echipă de 80 de It.iști Netbridge, lăsându-l pe Siminel să joace de unul singur Solitaire, așa cum în urmă cu un an a procedat și echipa de 30 de jurnaliști Ziare.com, care în frunte cu Serinela Spătărelu, l-a părăsit pe „managerul de succes” prin demisie. Astfel de situații spun foarte multe despre Andrei Siminel. Dacă mai adăugăm și respingerea in unanimitate de toti colegii a candidaturii la presedintia Bursei de Valori, imaginea este completă, Andrei Siminel nici nu mai are nevoie de oglindă pentru a își vedea portretul. Poți avea super avere si mama competenței, dacă îți lipsește caracterul, valoarea ta este ZERO! În afaceri, în familie, în politică sau în piață, bunul simt este obligatoriu. Apropo de familie, oare ce mai face amanta lui Siminel? Drăguță fată, am văzut-o odată într-o fotografie, dar nu mai știu pe unde, trebuie s-o caut…..

În cazul meu, expunerea personalului Librabank în fața legii penale de care va vorbeam, a funcționat cu vreo 4-5 angajați care și-au dat silința să îi îndeplinească dorințele marelui Șef. A expus-o pe doamna Voiconi, pe Mitran, pe Vâlcu, pe Zamfir, pe Tomiță și nu în ultimul rând, pe colaboratorul de nădejde, lichidatorul Cotorogea. Sigur, probabil că acum “se spală pe mâini”, spunând că el nu conduce banca și că, “a înebunit Pădure”, fără să  vadă însă unde-i nebunia. Ceea ce își permite să facă “managerul de succes” Andrei Siminel, împuternicit de dl George Rohr și Moris Tabacinic, investitori americani în câteva economii emergente printre care și România, este să aibă un comportament care în foarte multe cazuri nu respectă nici lege, nici regulament, iar acolo unde nu reușește să obțină ce vrea, să apeleze la minciună, abuz, înșelăciune și chiar la altele mai grave. Vom vedea cine a înebunit!

PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat, despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK , astfel încât să reușim să clarificăm și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare în viitor . Nu uitați dovezile și distribuiți și voi! Fără teamă!

3 comentarii la „Oglinda “patronului” LIBRABANK Andrei Siminel 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.