Uncategorized

Cenzura presei, facută de “patronul” Ziare.com, Andrei Siminel

Nu mai înțeleg nimic! S-a întors lumea cu fundu’-n sus! Serios!

Andrei Siminel, sub patronajul căruia se află siteul Ziare.com și LIBRABANK dorește “de urgență” cenzură presei. Ziare.com este un site dedicat publicării diverselor articole preluate din mass-media românească, având totodată diverși colaboratori care își etalează talentul gazetaresc, menirea acestuia fiind tocmai liberatea de exprimare  dobândită de români prin Constituția țării.

De acord! Dar nu și atunci când subiectul știrilor sau articolelor este tocmai “patronul”. Pentru că despre asta este vorba, chiar dacă mass-media încă nu s-a sesizat.

Atât ziarul GÂNDUL, Evenimentul Zilei cât și Săptămâna Financiară, au publicat un articol care informa cititorii că eu, subsemnatul, am depus la Direcția Națională Anticorupție o Plângere Penală împotriva Librabank, ca persoană juridică și Andrei Siminel&Co., pentru o serie de abuzuri, înșelătorii, trucarea licitației publice, conflict de interese, bancrută frauduloasă, etc. Nici Lichidatorul Cătălin Cotorogea, nu a fost omis în plângere. Probabil, respectivele publicații au considerat o știre, faptul că „fostul primar…., a depus o plângere penală”. Este un fapt, iar cititorii merita sa fie informati!

Tocmai “patronul” unei astfel de publicație online denumită sugestiv ZIARE.com, să ceară justiției ca prin ordonanță de urgență să impună celor ce au publicat articolul printr-o serie de interdicții, să nu mai facă declarații publice, să nu mai furnizeze nicio informație, să oblige pe aceștia să suspende de la afișare respectivele articole și să-i oblige să plătească lui Andrei Siminel daune morale de 200.000 de euro, este un derapaj, o imbecilitate fără margini! Ei bine, judecătorii au gândit probabil la fel și l-au trimis pe domnul Siminel la plimbare, respingându-i cererea.

Și culmea este că în niciun articol “patronul” LIBRABANK și Ziare.com nu a fost insultat sau jignit (cum merită), s-au descris exclusiv relatări adevărate și toți cei ce au publicat i-au cerut și un punct de vedere pentru a se putea exprima sau apăra. Întrebarea este, de când Andrei Siminel își permite să ceară cenzurarea articoleleor de presă care îi vizează faptele, publicațiilor românești? Justiția din România nu are nimic de spus cu această încălcare gravă a libertățîi de exprimare prevăzută ca drept fundamental în Constituția României? Ce ar vrea Siminel, să publicăm toți auto-sugestia făcută pe propriul site Ziare.com, ca el însuși, acest individ să ocupe fotoliul de Ministru de Finanțe în Guvernul României? Până unde merge impostura și ipocrizia acestui personaj? Îți spun eu ce să faci Siminel! Trimite avocații la Direcția Națională Anticorupție – Secția de Investigare a Infracțiunilor Asimilate celor de Corupție și cere-le domnilor procurori, să grăbească cercetarea și să te trimită acolo unde îți este locul!

Chiar nu șție Andrei Siminel că libera exprimare este  consacrată de Constituția României prin art. 30, în care scrie că, “Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile, iar cenzură de orice fel este interzisă”? Ca “patron” al unei importante instituții de presă, care se descrie a ”prelua din ziare românești, revista presei, reviste românești pe Internet, ziare din fiecare domeniu”, Andrei Siminel este obligat să înceteze cu miniciuna, cu publicitatea mincinoasă, cu abuzurile și cu acest comportament asemănător comportamentului unui infractor, indiferent câți bani deține și câți a câștigat prin metode aparent legale. Banii fără bun-simt n-au valoare!

Recomandarea mea, este ca Andrei Siminel să înceapă să privească mai des și în oglinda retrovizoare și nu doar prin parbriz, de acolo de unde va putea cu siguranță să își amintească, multe din faptele lăsate în urmă. Oricum, eu promit să îl ajut, să îi amintesc  și să îi arăt aici, multe din cele pe care patronul LIBRABANK dorește să le dea uitării si pe care, justiția trebuie măcar să le cunoască. Nu rămâne decât să citiți!

PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat, despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK , astfel încât să reușim să clarificăm și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare în viitor . Nu uitați dovezile și distribuiți și voi! Fără teamă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.