Uncategorized

Patronul Librabank – “teamă și disconfort psihic”

Citesc și mă minunez! Am primit o notificare pe care, una dintre publicațiile în care a apărut un interviu pe care personal l-am dat, a primit-o de la patronul Librabank, “una dintre cele mai importante bănci din România”, după cum se autoproclamă, cu greu ajunsă pe locul 15 în topul băncilor, venind în urmă cu câțiva ani după locul 17. În fine…., știm bine ce înseamnă publicitatea pentru firmele lui Andrei Siminel.

Notificarea mi-a fost trimisă cu întrebarea “cât de adevărate sunt faptele si afirmatiile?”. Și i-am răspuns, că “faptele” sunt adevărate, dar făptuitorii mincinoși, odată ce văd doar partea plină a paharului. Păi, n-ai văzut că abia a rămas pe fundul paharului? Și că paharul-i “spart”? Până unde merge minciuna la Librabank, înțelegând că ei  și Cotorogea te-au mințit și nu ți-au spus tot adevărul. Mi-ar plăcea să judece doamna Cotorogea toată povestea! Și să mai redeschidă niște dosare……

Voi vorbiti despre „drepturi si libertati”? Despre ce încălcare de “drepturi și libertăți”? Obligația “de informare corectă a opiniei publice”, pomenită în notificare, nu o are și Librabank? Sau Andrei Siminel, membru în Consiliul de Administrație a băncii face excepție de la obligațiile și deontologia bancară? Întreb pentru un prieten.

Chiar așa ai ajuns Andrei, să trăieșți din despăgubiri de la ziarișți, din executari de case si preluări abuzive de afaceri? După ce te-au părăsit toți redactorii Ziare.com, vrei să te repari cu 200.000 de euro de la ziarul Gândul și 100.000 de la mine? Spui, “voi solicită instanței atragerea răspunderii persoanelor care se fac culpabile”. Nu-i mai bine să aștepți să soliciți asta procurorilor Direcție Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție? Uite, pentru că văd că nu mai ai răbdare, voi face o cerere de urgentare a cercetărilor, astfel încât să te linișteșți. Mai ales că, spui că afirmațiile mele ”sunt de natură a-ți provoca teamă și disconfort psihologic”. Îmi pare rău, dar totodata este normal. Știi cum este, în viață, răspunde fiecare pentru ceea ce face.

Amnezia ta, Andrei, este ceea ce însă mă revoltă! Iar dacă nu e amnezie, este tupeu, odată ce spui că nu ai “niciun raport juridic” cu mine. Adevărul e, că dacă am fi avut altfel de “raport” (care se poartă si-ntre barbati) și uitai, era chiar inadmisibil și aș fi fost și mai revoltat, mai ales că știu că eșți fan al progresistilor USR. Mi se pare totodată că te victimizezi mult afirmând că, “articolul reprezintă un mijloc de a propaga amenințările și șantajul”, pe motiv că aș fi spus că, “era și timpul că Andrei Siminel să răspundă pentru ce a făcut…”. Nu cred că ai de ce să te simți șantajat sau amenințat, că tu “eșți curat că lacrima”. Îți recomand să citești art. 207 Cod penal sau să îi întrebi pe Dragoș Vâlcu și Cotorogea, să știi și tu cum se manifestă șantajul.

Să te iei de mână cu Băsescu, că mințiți la fel! Serios! E clar că, Consiliul de Administrație cu tine împreună sunteți total aerieni spunând, “societatea a primit multiple notificări de la autoritățile statului, determind-o să își solicite insolvența”. De când Librabank este “autoritate a statului”? Asta mai lipsește și chiar vom avea un stat eșuat.

NU domnule “patron”! Dumneata ai trecut la preluarea abuzivă a hotelului, prin notificarea pe care ai decis să o trimiți, de încetare unilaterală a contractului pe care îl aveam, după doar 2 luni de întârziere, fără măcar să faci precum alte bănci vreo analiză. După care, luna următoare ți-ai trimis “hingherii” să execute hotelul. E și normal că trebuia, cu riscul că vei lua toate casele pe care cu bună-credință ți le-am dat în garanție, să apăr societatea. Și era și normal, că am întrerupt orice plată odată ce luna următoare, la ora 7 dimineață, m-ai obligat să iau de mânuțe cei doi gemeni de 6 ani, pentru a îți da locuința familială să o vinzi preietenului tău lichidator, contrar art. 1653 Cod civil. Apropo! Ai fost și turnător?

Da! Văd că mă acuzi că induc publicului ideea că prin Rasdaq ai dobândit o sumedenie de afaceri, prin metode tradiționale „simineliene”. Am greșit, vorbind de funie, în casa spânzuratului. Scuze Andrei! Acum înțeleg tot mai clar, de unde vine teama și disconfortul psihic. Cu Valeriana ai încercat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.