Uncategorized

În atenția DNA: îndrumată de Andrei Siminel, Librabank deturnează licitațiile prin proprii directori

Pe zi ce trece, “patronul” LibrabankAndrei Siminel, se dovedește a fi tot mai surprinzător! Discret de fel, omul tace și face. Cei ce îl cunosc, știu bine despre ce vorbesc, dar pentru a îl cunoaște și mai bine, voi prezența astăzi dosarul unuia dintre cititorii care mi-au scris despre această bancă și trimis întreagă documentație, prezentadu-mi experiența pe care a trăit-o, când a îndrăznit să “colaboreze” cu Librabank. Îndrumată de Andrei Siminel Librabank deturnează licitațiile prin proprii directori.

Colaborarea a fost în calitate de girant, care în încercarea de a ajuta o societate de a contracta un credit de la această bancă, a girat cu propria casă, un imobil evaluat de Librabank la suma de aproape 500.000 de euro, punând-l garanție cu toată încrederea în cadrul respectivului contract. Menționez doar numele persoanei, B. Gligore, astfel încât să nu îi fie jenă să mai iasă pe stradă. Săracul om, a vrut să își ajute Nașul să ia un credit de dezvoltare a afacerilor.

Așa cum se mai întâmplă în lumea afacerilor, creditul nu a putut fi returnat în totalitate la timp, motiv pentru care imediat s-a trecut la executarea garanțiilor. Executarea a avut loc după “manualul” de preluare forțată a unui imobil, de această dată, “manual” pe care Siminel îl cunoaște cel mai bine. Adică, nu după legislația prevăzută de Codul Civil, ci “ușor” pe lângă aceasta. Totuși, Gligore B. avea toată încrederea că Librabank este o banca serioasă și nicidecum una tip „cămătar cu acte-n regulă”, cum se mai găsesc.

În fine…, s-a ajuns la executare prin vânzarea imobilului la licitație publică. De unde să știe omul că Librabank, prin Directoarea Departamentului Recuperări Creanțe, Oana Georgeoni, pusese ochii pe casa lui. Și tocmai din acest motiv, a interesului și respectiv anunțului de licitație făcut doar pentru nevăzători, prima licitație s-a încheiat fără niciun rezultat. Pentru că așa trebuia! Ce urmează însă, e de domeniul fantasticului sau mai bine zis, de domeniu penal.

La scurt timp, Librabank anunță o nouă licitație, de dată această pornindu-se așa cum prevede și Codul Civil de la un preț  redus cu 25%, interesul fiind ca imobilul să fie preluat la un preț cât mai mic. Din păcate, nici așa nu ieșea suma pe care o avea “samsarul” băncii, motiv pentru care,  directoarea Librabank a trebuit să găsească încă un ofertant și să vândă la cel mai mare preț oferit. Preț care nu ar fi trebuit să fie mai mic de 100.000 de euro, conform anunțului menționat chiar pe site.ul băncii.

Culmea! NU exista însă al doilea ofertant, iar “samsarul” nu avea decât vreo 93.000. Moment în care directoarea Oana Georgeoni își cheamă fratele, Mihai Argeseanu, îi transferă din contul personal în contul fratelui suma necesară pentru garanția de participare la licitația publică organizată de Librabank și licitația capătă “legalitate” prin participarea mai multor ofertanți. Rezolvat! Talent, nu glumă!

Fratele directoarei Departamentului Recuperări Creanțe a Librabank, oferă 70.000 de euro, iar samsarul, 93.000 de euro (oficial), adjudecand imobilul evaluat de banca însăși  la aproape 500.000 de euro. Sigur, în următoarele 15 minute, fratele returnează garanția surioarei și totul a decurs ca la carte. De fapt, ca la manual. Săracul om, cât deranj să joace rolul de chibiț, ca altul să adjudece o casă! Bravo Siminel! Ai mai reușit o afacere. Nu te întreb ce faci cu ele, că asta-i treaba procurorilor. Deturnarea licitațiilor publice este fapta penală prevăzută de art. 246 Cod Penal. Spune-i și doamnei Voiconi, că nu știe și a semnat diverse acte!

Chiar sunt curios Siminel, tu ai învățat de la lichidatorul Cătălin Cotorogea sau el de la tine?

Apropo: dacă ai nevoie de acte, de procesul verbal de licitație, de raportul de evaluare, de ordinul de plata al Oanei Georgeoni din care a plătit fratelui garanția de participare și restul documentelor, poți să-mi spui, că te ajut, le am pe toate.

Sunt curios dacă te-ai pus vreodată în situația familiilor celor cărora le iei casele? Dacă ai putea să îți imaginezi ce simt aceșți oameni, mai ales când li se ia cu japca locuința. Prin acea aparență legalitate care tu crezi că te va ajuta când va trebui să dai explicații. Conflictul de interese și licitațiile trucate, sunt deja două lucruri generalizate la Librabank. Și nu cred că vorbim doar de dosarul meu sau de cel prezentat aici. Trebuiesc analizate licitațiile cel puțin pe ultimii 7 ani. Îndrumată de Andrei Siminel Librabank deturnează licitațiile prin proprii directori.

Sunt mai în vârstă decât tine și îmi permit să-ți dau un sfat, Andrei: nu crede că toți din jurul tău sunt proști, întotdeauna va apărea cineva mult mai deștept și mai puternic decât tine! Ar fi trebuit să știi asta și când vorbești de dosarul meu, atunci când explici, (doar cu detaliile care îți convin), “situația de fapt”, când spui că nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ti miroase. Există specialiști mult peste noi, care deslușesc orice minciună. Dacă vrei, vezi în perioada următoare ce mi-au mai trimis cititorii! Te vei cruci!

Vom reveni……

PS: Mulțumesc tuturor cititorilor și aștept să-mi scrieți în continuare pe adresa padure@gepa-group.ro sau în privat, despre experiența voastră în calitate de client LIBRABANK, astfel încât să reușim să clarificăm, sa informam și să prevenim pe oricine interesat de servicii bancare in viitor. Nu uitați dovezile și vedeți și pe pagina mea de facebook, “corul” nemultumitilor Librabank! Toate grupurile vor primi articolele mele.

5 comentarii la „În atenția DNA: îndrumată de Andrei Siminel, Librabank deturnează licitațiile prin proprii directori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.