Uncategorized

Manualele lui Siminel

Am citit un articol care se intitula “Manual de preluare forțată a unui business”. Mi se pare foarte interesant, mai ales că mă privește pe mine, motiv pentru care l-am și postat pe pagină personală de facebook. E vorba de modul în care a fost preluată de către Libra Bank afacerea mea cu hotelul Expocenter, cu ajutorul administratorului judiciar Cotorogea, la comandă celui care dirijează activitatea băncii, deținînd deja prin diferite societăți 94% din participație, Andrei Siminel. Mi-a plăcut titlul articolului, dar mi se pare oarecum “soft”, (fără nicio legătură cu “Active Soft”), una din firmele aceluiași deținător de “schelete” în dulapul ce pare că pe zi ce trece, devine neîncăpător. Cineva care cunoaște speța, mă întreba dacă titlul “Manual de hoție” nu s-ar fi potrivit mai bine. I-am promis că voi cere să fie schimbat titlul inițial, dar o vom face după ce procurori anticorupție ai DNA, vor dovedi de această dată cu ajutorul tuturor probelor, activitatea infracțională a făptuitorilor, că sunt mai mulți.

Dealtfel, nu este primul caz al lui Andrei Siminel și nici primul scandal.

Amintiți-vă cum ni se sugera seară de seară pe toate ecranele televizoarelor, să cumpărăm doar pâinea ambalată, cerându-se totodată guvernului României să legifereze vânzarea pâinii ambalate. Substratul acestui spot publicitar, are origini tot de la Andrei Siminel, cel ce controlează și supranumitul “Cel dintâi brutar” al țării, VEL PITAR, care spune că este, la fel că Libra Bank, “un partener de încredere”. Și culmea, ni se spunea că dacă nu cumpărăm pâinea ambalată, suntem predispuși la COVID. Câtă grijă pentru populație!!! Ar putea să se ia de mâna cu Arafat.  Atât de multă grijă, încât întreagă redacție a siteului Ziare.com, controlată de același activ întreprinzător al țării, adică vreo 30 de oameni, au renunțat la job, neacceptând reclama mincinoasă ce le era impusă, prezentându-și demisia, în vederea dezvoltării unui alt proiect cu adevărat serios.

Și dacă asta ar fi tot ce se găsește prin dulapul lui Siminel….

După fiecare astfel de afacere cu aparență de legalitate, cred că se miră și totodată se întreabă singur, “oare cât o să mai țînă?”. Citeam în urmă cu un an despre un alt dosar al “patronului” Libra Bank, că a fost vizat și în alt dosar de corupție ajuns pe masă procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție în care:

”Petențîi” au arătat, în fața instanței de judecată, că rezoluția este netemeinică, deoarece organele de urmărire penală nu au verificat dacă toate încălcările dispozițiilor legale în scopul deținerii de către învinuitul Adrian Siminel Cristian a controlului asupra Asociației PAS TRIVALE au sau nu o conotație penală, în condițiile în care s-au înregistrat mai multe nereguli în realizarea acestui demers”

Extras din motivarea instanței

“Modus Operandi” identic cu multe alte asemenea afaceri cu aparență de legalitate, prin care Siminel ne învață cum să ne descurcăm în lumea afacerilor. Și ne mai învață ceva: să nu ai niciodată încredere în caracterul unuia, până nu îi deschizi “dulapul” să vezi comportamentul în afaceri. Mda!

Astfel, în luna martie a anului 2003, a fost convocată Adunarea Generală a PAS TRIVALE SĂ, scopul fiind divizarea asociației. Fiecare acționar urmă să-și preia cota parte în funcție de numărul de acțiuni pe care-l deținea.

S-a hotărât preluarea de către acționari a procentului de 77% din capitalul social al (…) restul de 23% acțiuni să fie preluat de acționarul ce-l cumpărase de la SIF Oltenia.  Cu câteva zile înainte de ședința Adunării Generale, învinuitul Siminel Cristian Andrei, care deținea procentul de 23% din capitalul social, a făcut o oferta de preț către acționarii din cadrul PAS, ce doreau să vândă acțiuni. Tot înainte de Adunarea Generală s-a transmis către R.R.A. București să se emită decont pentru acționar, urmare radierii PAS TRIVALE SA.                    

                                                                            Extras din motivarea instanței

După respectivă Adunare Generală, tranzacționarea acțiunilor s-a făcut, de către dețînători, în cadrul Pieței Rasdaq.  Aceste acțiuni care aparțineau PAS  TRIVALE SA au fost vândute de către dețînătorii lor către mai multe persoane juridice și fizice, printre care și Andrei Siminel Cristian. Întrucât formalitățile legale referitor la emiterea tuturor extraselor de cont de către P.R.A. nu erau finalizate, la cererea PAS TRIVALE SĂ , C.N.V.M. a suspendat tranzacționarea acțiunilor (08.04.2003), însa la 10.04.2003, printr-o altă decizie a permis tranzacționarea acțiunilor pe Piața Rasdaq. Deh…., ca la noi, în România!

”Petențîi” s-au considerat prejudiciați de tranzacționarea acțiunilor pe Piața Rasdaq, considerând tranzacțiile ”netransparente” și, mai mult ”cunoscute de doar câteva persoane”, printre care și Siminel Cristian Andrei.

Îți trebuiesc zile întregi să citești tot ce cară cu el acest personaj și veți vedea în ceea ce voi publică perioada următoare despre Libra Bank, Vel Pitar, PAS Trivale, diferite SIF.uri și mari companii,  că nicidecum publicitatea, nu are întotdeauna legătură cu realitatea, iar asta este una din lectiile ce le  veți învață din manualul lui Siminel. Până atunci, cumpărați si mâncați pâine ambalata “Vel Pitar”, să nu luați COVID!

3 comentarii la „Manualele lui Siminel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.