Aparitii media

Valorile nu tac !

 

In urma cu doua zile m-am intilnit, intimplator la una din policlinicile bucurestene cu unul din marii specialisti ai Romaniei in materie de sistematizari si management al inundatiilor. O adevarata valoare in materie. Era extrem de grabit, cu toate ca era aproape seara, oricare dintre noi gindindu-ne mai degraba la drumul spre casa la acea ora. Se grabea de teama sa nu cumva sa intirzie la facultate, unde urma sa predea studentilor din tainele ce multi ar dori sa le poata stapini. Imi spunea ca, pe parcursul unei zile intregi, se misca dintr-un colt intr-altul al orasului si uneori al tarii, fiind obligat sa analizeze, sa explice, sa apere ceea ce natura, uneori fara sa intrebe distruge.

Am remarcat in toata discutia insa, teama acestei adevarate valori umane de a se arata, de a se promova, de a iesi “in fata”, atunci cind i-am spus ca, locul domniei sale este la comanda. Ii dadeam exemplu chiar cu ceea ce spunea presedintele Basescu indeminind valorile, “societatea civila de buna calitate” care “s-a retras in cochilie”, sa revina, “sa se mai implice in viata sociala si politica”. Ii spuneam ceea ce se tot spune la televizor: c-avem o criza de valori ! Ca este nevoie ca, oameni ca dinsul sa se implice in treburile tarii.

Din pacate, am primit un raspuns care, m-a facut sa ma abtin de la a mai continua sa il indemn si eu sa faca mai mult decit face.  S-a apropiat de mine si mi-a spus aproape de ureche – aducindu-mi aminte astfel de perioada cind ascultam Europa Libera – pe un ton ce parea a  dori sa nu fie auzit: “NU George, nu avem o criza de valori, avem o criza de bun simt ! Nu vezi ca valoare sau nu, daca scoti capul, esti cautat imediat la dosar, esti innegrit de oricare ? Uite-te ce i se intimpla lui Nastase ! Domnul presedinte se referea numai la acele valori ce tac sau, spun cum vrea dinsul. Or, asa ceva e mai greu de gasit pentru ca, valorile nu tac !”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.