Aparitii media

Oprescu, „cel bun”

 

Mă preocupă tot mai mult soarta Bucureștiului, în condițiile în care constat că singurele lucruri făcute pentru dezvoltarea orașului, de către administrația capitalei, (aceea care a fost) în ultimii douăzeci de ani, sunt Stadionul Național, Pasajele Basarab și Pipera și Centrul Istoric. Mulți vor spune că, nu este adevărat, deoarece s-au construit multe blocuri de locuințe, birouri și mall-uri. Toți aceștia însă se înșeală pentru că, dacă nu erau privații, firmele care să dezvolte orașul în diferite locații – multe igienizîndu-le totodată – vedeam în București și astăzi, ceea ce se putea vedea imediat după ’89. Luați Bucureștiul “la picior” de-a lungul și de-a latul ! Și buget, slavă Domnului, a fost !

Spuneam odată că, valoarea omului politic NU este dată de discurs ci, de faptele și realizările lui. În cazul primarilor, mai mult ca la orice altă funcție, este extrem de important ce lasă în urmă. Cît mă privește, atunci cînd am părăsit primăria am putut lăsa foarte puțin (Piața Matache, sistematizarea Banu Manta, etc) în urma mea, deoarece totul era centralizat la nivelul Primăriei Capitalei, primarii de sector fiind cei care oficiau căsătorii, în principal. Se spune că Sorin Oprescu (chiar dacă deocamdată aleargă singur) este de departe cel mai bun primar pe care l-a avut Bucureștiul. Într-adevăr el ne-a promis multe, inclusiv autostradă suspendată, totul raminind insa la nivel de promisiune. Îl cunosc pe Sorin care, mi-a fost și contracandidat si pot spune ca, este un băiat bun ! Dar de la a fi băiat bun, la a fi primar bun, e cale lungă. Și aici rezidă problema noastră, una în plus, pentru care valorile au o lehamite de a privi înapoi. Faptul că, atunci cînd comparăm, nu recunoaștem adevărul și valoarea celor care într-adevăr au făcut ceva pentru noi, mințindu-ne și pe noi, dar și pe alții. Asa cum nu recunoaste Sorin cind se lauda cu proiectele altora.

Pînă și președintele nostru ne-a învățat că, atunci cînd unul a fost bun, trebuie să recunoști. Așa se face că Băsescu a recunoscut public că, “Năstase a fost cel mai bun Prim-Ministru”. Problemele lui – mai mici sau mai mari – coapte la foc mic, sunt cu totul altceva, acel “ceva” care poate pus într-o balanță (care să nu fie “defectă”), nici măcar nu va reuși să fie sesizat. Ce-i drept, depinde și de cel ce “cântărește” ! Cît privește capitala, cu speranța că nu voi fi introdus fără să mi-o doresc în activiștii PDL, trebuie să recunosc (în calitate de fost primar) faptul că, Videanu a fost (pînă acum) cel mai bun primar. Pentru că, tot ce menționam mai sus și, mai mult decît atît – plecat la Nice sau la Dubai, cu și fără “bube” – el este cel care a știut să organizeze, care a demarat lucrările – cel ce i-a urmat nefăcînd altceva decît să monitorizeze. Iar acesta a fost Sorin Oprescu și armata lui de consilieri. Bine, consilierii au făcut și altele, dar despre acestea într-o postare viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.