Fără categorie

Ioan Niculae are dreptate !

 

Are dreptate Ioan Niculae cind spune ca, isi inchide afacerile si nu e primul. Importanta afacerilor si numele fiindu-i mai sonor, a ajuns la urechea presei.

De ce spun asta ? Pentru ca statul este cel care, ar fi trebuit ca in cei 22 de ani de dupa ’89 sa creeze mediul necesar afacerilor, dezvoltand infrastructura si creeind prin pirghii si mecanisme ceea ce numim mediu atractiv pentru investitii. Mai mult, tot statul prin puterea legislativa ar fi trebuit sa reglementeze in favoarea si, nu in detrimentul cetatenilor, modul in care poate creste pretul energiei si al gazelor. Cel putin asa procedeaza statul belgian, de exemplu. Imi aduc aminte ca, datorita comparatiilor tot mai dese care se faceau in mass-media cu pretul gazelor pe m3, din alte tari europene , “istetii” de la ANRE au scos in 2008 o reglementare, prin care factura iti soseste acasa cu informatia consumului in kWh, adica kilowatiora, adica unitati energetice, adica sa nu mai priceapa nici bunica, dar nici macar ei cit este pretul gazului pe metru cub. Si aceasta chiar daca, toate calculele, contabilitatea, previziunile si consumurile, atit Distrigaz cit si Romgaz sau Trans Gaz, le fac in metrii cubi.

De ce nu facem comparatia pretului platit de populatie in Europa ? Sau trebuie cumva sa asteptam expirarea contractelor de livrare a gazului metan, semnate in spatele usilor capitonate de la Ministerul Economiei ???

Macar din acest motiv, initiativa lui Ioan Niculae mi se pare justa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.